22 Δεκ 2013

Λύσσα: Ένας Ανεπιθύμητος Επισκέπτης από το Παρελθόν...

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Καφόρο Κωνσταντίνο, Κτηνίατρο ΑΠΘ για το πολύ ωραίο άρθρο και τον Καθηγητή κ. Παγγό Β. Βασίλειο, για την πρωτοβουλία του για ενημέρωση των συγχωριανών και φίλων μας.

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, επανεμφανίστηκε ο ιός της λύσσας στη χώρα μας. Μέσω μιας αλεπούς, που πέρασε  στη χώρα μας από τα Σκόπια, μεταδόθηκε ο ιός, σε σκύλους, αιγοπρόβατα και βοοειδή (πριν ένα μήνα περίπου, εντοπίστηκε σε δύο σταβλισμένες αγελάδες, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα μια ολόκληρη περιοχή σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων στην περιοχή του Κιλκίς).
 Σήμερα έχουμε επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα λύσσας μέχρι και στα Τρίκαλα ενώ κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς ζώων, έχουν αναφερθεί έως και την Βοιωτία! Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του ιού,

19 Δεκ 2013

ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ… ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ!!


Γράφει ο γιατρός  Παθολόγος και μέλος του Συλλόγου, Κων/νος  Δ. Ρέλλος, Επιμελητής Α’ στο ΝΓΝ-ΚΥ Σητείας. 

 Επειδή το νοσοκομείο μας είναι μικρό, εμείς οι Παθολόγοι αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά, και μάλιστα επιτυχώς, παρόλο που κλινικές ειδικοτήτων, όπως Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ωτολαρυγγολογίας κλπ., δεν υπάρχουν. Εδώ ο Παθολόγος θεωρείται ο Μέγας Άρχων του νοσοκομείου μας. Όλοι φωνάζουν τον Παθολόγο για κάθε νόσο και για κάθε περιστατικό που θα διακομιστεί στα επείγοντα. Θυμάμαι ότι έχουμε διαγνώσει πάρα πολλά περιστατικά με Υποθυρεοειδισμό. Κι όχι μόνο τα διαγνώσαμε αλλά και τα θεραπεύσαμε επιτυχώς. Η λήψη του ιστορικού που παίρνουμε από τον άρρωστο είναι πραγματική δαντέλλα. Και είναι γνωστό σε όλους, ότι η καλή λήψη του ιστορικού, βάζει τη διάγνωση σε πάνω από 80% των περιστατικών. Τα κυριότερα περιστατικά του Υποθυρεοειδισμού που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στη μνήμη μου είναι τα εξής:

11 Δεκ 2013

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και Ανάγκες του Παιδιού.

Από την εκδήλωση στα πλαίσια τη Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, την 5η Δεκ 2013
Γράφει η συγγραφέας και μέλος του Συλλόγου κ. Μαίρη Παναγιώτου

Τίτλος της εσπερίδας: Το παιδί και οι ανάγκες του.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας  Εθελοντισμού, στις πέντε Δεκεμβρίου, οι Εθελοντές Χαλανδρίου τίμησαν ταυτοχρόνως την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. Η Εσπερίδα έγινε στον χώρο του γραφείου τους, στην οδόν Ανδρέα Παπανδρέου 28, Δευτέρα απόγευμα, στις δύο Δεκεμβρίου για να μην εμποδιστεί ο εσπερινός της παραμονής για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης μας, στις έξι του μήνα.
Τίτλος της εσπερίδας: Το παιδί και οι ανάγκες του.