Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρέμβαση, Ματθαίου Γρηγ. Σκούρα πρός το Δ.Σ. Δήμου Μακρακώμης, κατά το Συμβούλιο Κοινότητα Τσούκας παρουσία του Γραμματέ του Δ.Σ. Μακρακώμης.


Κυρίες, Κύριοι.
   Με την ευκαιρία της συμμετοχής μου για πρώτη φορά σε μια τόσο σημαντική συγκέντρωση, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συγχωριανούς μου για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία με αγκάλιασαν και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους, στην τοπική κοινότητά μας και 25ο μεταξύ όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
   Η τιμή που μου επιφύλαξαν  ήταν πολύ μεγάλη και δεν μειώνεται καθόλου από την μη εκλογή μου ως Δημοτικού Συμβούλου.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα να παραθέσω κάποιες προτάσεις / ιδέες / απόψεις μου, με κύριο στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την βελτίωση των υποδομών και συνθηκών διαβίωσης του χωριού μας, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων και την αναβάθμιση του αθλητισμού.   
   Πολλές από τις παρακάτω παρατιθέμενες προτάσεις είναι δυνατόν να υλοποιηθούν με μικρή έως μηδαμινή οικονομική επιβάρυνση, με προσωπικό και μέσα του Δήμου Μακρακώμης.
·           Αντικατάσταση των δύο πινακίδων με το όνομα του χωριού στην διασταύρωση προς Τσούκκα και της πινακίδας στην είσοδο του χωριού με ταυτόχρονη τοποθέτηση σχετικού φωτισμού. Οι υπάρχουσες πινακίδες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, (ιδίως της κατεύθυνσης από Καρπενήσι προς Μακρακώμη, η οποία εκτός των άλλων είναι τοποθετημένη σε λάθος μέρος και πίσω από δένδρα) και υπάρχει δυσαρμονία στην ορθογραφία της ονομασίας του χωριού.
·           Προσεκτικός καθαρισμός όλων των αυλακιών δεξιά και αριστερά του δρόμου, ώστε να μην υπάρχουν νερά επί του δρόμου, γιατί δεν είμαστε πολύ μακριά από την καταστροφή του, καθώς αυτό είναι εμφανές πλέον σε πολλά σημεία.
·           Βελτίωση της περιοχής εισόδου του χωριού και του περιβάλλοντα χώρου του πολιτιστικού κέντρου.
·           Περαιτέρω καλλωπισμός της κεντρικής πλατείας του χωριού και του περιβάλλοντα χώρου του Κοινοτικού Γραφείου, συμπεριλαμβανόμενης και της υπάρχουσας τουαλέτας.
·           Βελτίωση της δευτερεύουσας πλατείας και κατασκευή μικρού κιόσκι.
·           Τακτική συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων ώστε αυτοί να είναι βατοί όλες τις εποχές.   
·           Για την συγκράτηση των νέων και τον τερματισμό της υπάρχουσας απομόνωσης του χωριού, θα πρέπει να ενταχθεί σε σχετικό μελλοντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, η ασφαλτόστρωση των παρακάτω δρόμων:
      Πλατύστομο – Τσούκκα
      Τσούκκα – Βίτωλη
      Τσούκκα – Ζαχαράκι
·           Συνεχής έμπρακτη υποστήριξη της προσπάθειας, ομάδας συγχωριανών μας, για την κατασκευή του φράγματος για την αποταμίευση νερού στην περιοχή Λιβάδια.
·           Επίστρωση με τεχνητό χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου και  βελτίωση των αποδυτηρίων με την κατασκευή λουτρών και τουαλετών.    
·           Παρουσία αγροτικού Ιατρού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των υπερηλίκων έχει αυξηθεί σημαντικά και η μετάβασή τους στο Κέντρο Υγείας είναι πολύ δύσκολη έως και αδύνατη.
·           Αποκομιδή των σκουπιδιών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
·           Εκπαίδευση, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αριθμού κατοίκων του χωριού επί θεμάτων πρόληψης πυρκαγιών, πυροπροστασίας και κατάσβεσης πυρκαγιών.
·           Εκπαίδευση από Γεωπόνο του Δήμου των νέων αγροτών του χωριού επί βασικών θεμάτων σχετικών με τις γεωργικές καλλιέργειες (χρόνος και τρόποι καλλιέργειας – πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών – τήρηση κανόνων υγιεινής).
·           Εκπαίδευση, από Δασονόμους, των κατοίκων του χωριού  με θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων.  
·           Περεταίρω βελτίωση του χώρου του Νεκροταφείου.
   Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στο Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού μας, και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των όλων των δημοτών με ειλικρινή εργατικότητα, συνεργασία και δημιουργικό διάλογο, από τον οποίο θα αναπτυχθούν  πρωτοβουλίες για άριστη οργάνωση ενός Δήμου ανοιχτού στην κοινωνία, προσαρμοσμένου στα νέα δεδομένα για μεγαλύτερη απόδοση, με αναπτυξιακό χαρακτήρα και σύγχρονο κοινωνικό ρόλο παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.  
       
Με Εκτίμηση

Ματθαίος Γρ. Σκούρας

2 σχόλια:

 1. Δεν αντιλαμβάνομαι την εμμονή σας να κάνετε χρήση της ανορθρόγραφης ονομασίας Τσούκκας

  με δύο Κ, αντί της ορθής που είναι Τσούκα με ένα Κ. Η πινακίδα που είναι στην έξοδο

  Μακρακώμης προς Τσούκα είναι ανορθόργραφη και έπρεπε να ξηλωθή προ πολλών ετών.

  Η υιοθεσία ανορθογραφιών δημιουργεί σύγχιση και αφιβολίες για το ορθό.

  Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τις υποδείξεις και ενέργειές σας.

  Μετά τιμής

  Ευάγγελος Χολέβας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Βαγγέλη, ευχαρισούμε πολύ για τις επισημάνσεις σας και σας διβεβαιώνουμε ότι πλέον παντού χρησιμοποιούμε την Τσούκα με ένα κ.. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από το ιστολόγιο, την εφημερίδα κλπ.
   Τον Παπά Χολέβα τον γνωρίζουμε πολύ καλά και μάλιστα το πρώτο άρθρο στο ιστολόγιο του Συλλόγου ήταν για αυτόν!!
   http://tsoukka.blogspot.gr/p/blog-page_22.html

   Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε από κοντά σε κάποια εκδήλωση του Συλλόγου.

   Διαγραφή