Βιβλιοθήκη Συλλόγου

 Μεταφορά – Οργάνωση Δανειστικής Βιβλιοθήκης Συλλόγου,  Καθαρισμός χώρων Δημοτικού Σχολείου (14-25/8/12).
Με πρωτοβουλία, των νέων του χωριού μας, στάλθηκε επιστολή προς τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με αίτημα την μετεγκατάσταση και επαναλειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, καθώς η παλαιά αίθουσα της Βιβλιοθήκης από αμέλεια / αδιαφορία / ανοχή είχε, δυστυχώς, μετατραπεί σε αποθήκη!!!
Το αίτημα έγινε δεκτό και την 30 Ιουνίου 2012,    πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των βιβλίων και των βιβλιοθηκών σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου από τους νέους του χωριού και η αίθουσα βάφτηκε με μέριμνα του Προέδρου κ. Ευαγγέλου Πολύμερου - Κούδα.
Μπράβο ΕΘΕΛΟΝΤΗ Χρήστο Πολύμερε!!!
Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής!!!
Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, καθάρισαν, την 14-8-12, τον κήπο και τις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου, τακτοποίησαν τις βιβλιοθήκες και μετέφεραν τα βιβλία στην νέα αίθουσα, όπου η Φιλόλογος κ. Μαρία Μενδρινού - Καρανίκα, με επιμέλεια και βοηθούμενη από τις αδελφές Αγγελική και Ελένη, Κων/νου Σκούρα, 
Οι κυρίες σε πλήρη δράση!!!
διαχώρισε κατά κατηγορίες όλα τα βιβλία τα οποία στη συνέχεια καθαρίστηκαν και   τοποθετήθηκαν στα ράφια με την βοήθεια και των: Κατερίνας Φλώρου, Ρένας Γεωρ.  Τσάρα, Βασιλικής Γεωρ. Καρανίκα. Στον καθαρισμό των αιθουσών βοήθησαν και τα αδέλφια Φούντα,  Βασιλική - Μαρία και Στάθης. 
Ο Γιώργος  Καραλής εκτός των άλλων επιμελήθηκε το γραφείο του διαχειριστή βιβλιοθήκης και μαζί με την Φιλόλογο κ. Ιωάννα Ευαγγ. Παπαιωάννου εγκατέστησαν τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Μπράβο στους νεώτερους ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ!!!
Οι αδελφές Κων/νου Σκούρα εκτός της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, δημιούργησαν και προσέφεραν τις ενδεικτικές πινακίδες των κατηγοριών βιβλίων. 
Η ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων ξεκίνησε από την Ελένη Κων/νου  Σκούρα και συνεχίσθηκε από τον Γιώργο Καραλή. 
Δυναμική Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου!!!
Ο Γιώργος Ευαγγ. Καρανίκας, εκτός της εθελοντικής προσωπικής εργασία του,  προσέφερε μία βιβλιοθήκη και 350 χρήσιμα βιβλία.
Ο Δημήτρης Ευαγγ. Λάμπρου προσέφερε δύο  πλήρης εγκυκλοπαίδειες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω για την εθελοντική προσφορά τους στις προσπάθειες του Συλλόγου για την πλήρη επαναλειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και παρακαλούμε όποιον έχει την δυνατότητα για διάθεση βιβλιoθηκών (επίπλων) για την τοποθέτηση των πλεοναζόντων βιβλίων. 
=============================================
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ

6ο ΜΗΝΥΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
From: Mattheos S 
Date: 2012/8/10
Subject: Εκδηλώσεις Αυγούστου.
To: lampros kalopitas <lamproskalopitas@hotmail.gr>

Λάμπρο, συγχαρητήρια για την οργάνωση των δραστηριοτήτων και την πολύ καλή σχετική ανακοίνωση.
 
Ο Σύλλογος προσπαθεί, 
α. την 26η Αυγ, 12, μετά την Εκκλησία να κάνει και τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης η οποία θα εμπλουτισθεί αυτή την Κυριακή με 350 νέα βιβλία και νέα βιβλιοθήκη (έπιπλο).
β. την 29η Αυγ, 12,  να παραθέσει μετά την εκκλησία, παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου. 

Από την επόμενη δευτέρα θα αρχίσει η τελική προσπάθεια για την τελική τακτοποίηση / οργάνωση της βιβλιοθήκης. 
Αν μπορείς βάλε και αυτές  τις δραστηριότητες στην ανακοίνωσή σου. Θα τα βάλω και εγώ, όλα στο Blog του ΠΣ και θα στείλω σχετικό e-mail και μήνυμα σε όσους μπορώ, ώστε αυτή τη χρονιά να έχουμε κάτι το διαφορετικό στο χωριό μας.

======================================
5ο ΜΗΝΥΜΑ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 
From: Mattheos S <mattheos1@gmail.com>
Date: 2012/7/10
Subject:
Οργάνωση Βιβλιοθήκης.
To: Chris Kalopitas <kalos2632@hotmail.com>
Cc: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ <sv1eyr@hotmail.com>, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ <tsouka-7greg@hotmail.com>

Λάμπρο καλημέρα.

Με μεγάλη χαρά, βλέπω η πρωτοβουλία της νεολαίας του χωριού για την αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης άρχισε να υλοποιείται!!

Σε παρακαλώ αν μπορείς ενημέρωσέ με σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα, ώσπου να έρθω και τον Αύγουστο στο χωριό και γράψε μου για τις ιδέες και σκέψεις σου για το τι πρέπει να κάνουμε στο  άμεσο μέλλον.

Στο παρακάτω μήνυμα, υπάρχουν οι απόψεις μου για την βιβλιοθήκη που σας είχα στείλει παλαιότερα. 

========================================
4ο ΜΗΝΥΜΑ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
From: Mattheos S <mattheos1@gmail.com>
Date: 2012/5/17
Subject: Βιβλιοθήκη Τσούκας
To: flwkaterina23@gmail.com

Κατερίνα καλησπέρα.
Αν μπορείς βρες το Γρηγόρη τον Καλοπήτα και ρώτησε αν ξεκίνησαν κάτι με την Βιβλιοθήκη. Ο Πρόεδρος είχε πει ότι θα αρχίζαμε μετά τις εκλογές..

Στο παρακάτω μήνυμα θα δεις τις απόψεις μου επί του θέματος.  Αν μπορείς βοήθησε στην όλη προσπάθεια..μιας και είσαι στο χωριό. 
Θα τα πούμε από κοντά, όταν ανέβω για τις Εκλογές. 
=========================================3ο ΜΗΝΥΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΟΠΗΤΑ
From: Mattheos S <mattheos1@gmail.com>
Date: 2011/12/21
Subject: Re:
To: lampros kalopitas <lamproskalopitas@hotmail.gr>
Cc: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ <sv1eyr@hotmail.com>, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ <tsouka-7greg@hotmail.com>, Floros Vasilis <Vasilis.Floros@ace-hellas.gr>

Λάμπρο, όχι μόνο σας επιτρέπουμε να αρχίσετε την προσπάθεια αλλά και σας παροτρύνουμε να προχωρήσετε και με προτάσεις / ιδέες για την βελτίωση της Βιβλιοθήκης, αλλά και της γενικότερης διαβίωσης μας στο χωριό, γιατί μόνο η νεολαία μπορεί να εκφράσει τις πραγματικές ανάγκες.
Ο ΠΣ στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει κάθε προσπάθεια της νεολαίας μας.  
Στο συνημμένο σου στέλνω και το αρχικό σχέδιο μιας προσπάθειάς μου να γράψω ένα μικρό σημείωμα για το χωριό μας και σε παρακαλώ να διορθώσεις τυχόν λάθη και να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία που έχεις ή έχουν άλλοι συγχωριανοί μας, καθώς και ότι θέλετε επιπλέον για την ομάδα.
Αυτό το σημείωμα αισιοδοξώ να αποτελέσει ένα ζωντανό κείμενο, μεπολύ καλύτερες εικόνες φυσικά,  το οποίο θα εμπλουτίζεται διαρκώς από όλους μας.
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος. 

=========================================2ο ΜΗΝΥΜΑ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 1ο ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΟΠΗΤΑ

From: lampros kalopitas <lamproskalopitas@hotmail.gr>
Date: 2011/12/21
Subject:
To: mattheos1@gmail.com

ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΣΟΥΚΑΣ

            Αγαπητέ Μάκη,
 Καταρχήν θα θέλαμε να σε συγχαρούμε για την εκλογή σου ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και να σου ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή δουλειά. Προκαταβολικά σου κάνουμε γνωστό, ότι θα είμαστε δίπλα στο Σύλλογο, όπως και στο παρελθόν έχουμε πράξει.
          Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά την επιστολή σου, αφενός μεν γιατί περιείχε πολύ σωστές προτάσεις για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης, αφετέρου δε γιατί επιτέλους φάνηκε κάποιο φως για τη διάσωση και επαναλειτουργία της.
  Συνηγορούμε με τις προτάσεις σου, τις οποίες και θα υιοθετήσουμε, θα θέλαμε όμως να μας καταστεί σαφές, ότι μας δίνεται η άδεια από πλευράς Συλλόγου να ξεκινήσουμε την προσπάθεια, μιας και αυτό δεν προκύπτει ξεκάθαρα από τα γραφόμενα της επιστολής σου.
  Θα είμαστε σε επικοινωνία για οτιδήποτε προκύψει, προσβλέποντας και στην βοήθειά σας με οιονδήποτε τρόπο.
 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
   Με εκτίμηση

===========================================
1ο ΜΗΝΥΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΛΟΠΗΤΑ

From: Mattheos S <mattheos1@gmail.com>
Date: 2011/12/15
Subject: Δανειστική Βιβλιοθήκη Τσούκας.
To
: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ <tsouka-7greg@hotmail.com>
Cc: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ <sv1eyr@hotmail.com>, lamproskalopitas@hotmail.gr

Γρηγόρη, στέλνω αυτό το μήνυμα, απευθυνόμενος προς όλη την νεολαία του χωριού μας, καθώς δεν
ξέρω ποιοι ακριβώς έχουν υπογράψει το σημείωμα που μου έδωσες, το οποίο μελέτησα και αμέσως διέκρινα την επικρατούσα κατάσταση στη βιβλιοθήκη και κυρίως την μεγάλη επιθυμία πολλών παιδιών για αναβάθμισή της, ώστε αυτή να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους συγχωριανούς μας με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενημέρωση / μόρφωσή τους και την πνευματική τους  καλλιέργεια / απόλαυση, ικανοποίηση / ανάπτυξη κλπ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα είναι αρωγός της προσπάθειας που ξεκινήσατε και αν είναι δυνατόν σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθούν ενδεικτικά τα παρακάτω:

Να οργανωθεί επί εθελοντικής βάσης μια 3μελής ή 5μελής επιτροπή βιβλιοθήκης, με ένα γραμματέα και ένα διαχειριστή / βιβλιοθηκάριο και να μας γνωσθούν τα ονοματεπώνυμα τους.

Να γίνει έλεγχος όλων των βιβλίων, να ξεχωρισθούν τα ποιο αξιόλογα και εύχρηστα βιβλία τα οποία να καταγραφούν ηλεκτρονικά και να μας σταλεί η σχετική κατάσταση.

Να δημιουργηθεί μια κατάσταση με τις ανάγκες τις βιβλιοθήκης σε εξοπλισμό αλλά και σε βιβλία και να μας αποσταλεί για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την προμήθειά τους σε εθελοντικά πλαίσια ή στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου. 

Σε δεύτερο χρόνο να συνταχθεί μικρός κανονισμός λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ώστε αυτή να διατηρεί πάντα πληρότητα υλικών / βιβλίων και να λειτουργεί ομαλά για να μην ξαναφθάσουμε ποτέ στην σημερινή άσχημη κατάσταση της βιβλιοθήκης!!!

Να μας γνωστούν τυχόν νέες ιδέες / προτάσεις για την βιβλιοθήκη και σε άλλα θέματα τα οποία κατά τη γνώμη σας θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωή μας στο όμορφο χωριό μας.

Παρακαλώ για συνεχή σχετική ενημέρωση επί των εξελίξεων στην προσπάθεια αναβάθμισης της βιβλιοθήκης. 
Καλές Γιορτές
Ματθαίος Σκούρας
===========================================
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΛΟΠΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

===========================================

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ  1 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2012, Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΦΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.