23 Οκτ 2012

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΣΟΥΚΑ 2012.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν  οι φετινές Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στην Τσούκα, τις οποίες συνδιοργάνωσαν ο Αθλητικός Όμιλος, η Νεολαία, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσούκας.
Ήταν η πρώτη χρονιά που διοργανώθηκαν αυτές οι εκδηλώσεις, παρόλα αυτά όμως συγκέντρωσαν
το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών του και κατά γενική ομολογία  ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια που στέφθηκε τελικά από επιτυχία.
Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Αυγούστου , όπου διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Τσούκας τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο γήπεδο 5Χ5 του χωριού, το οποίο διαθέτει έναν σύγχρονο πλαστικό τάπητα, ενώ τους παρακολούθησαν αρκετοί θεατές.
  
Στο τουρνουά συμμετείχαν 4 ομάδες, οι οποίες μετά από κλήρωση, συνέθεσαν το 2 ζευγάρια
των ημιτελικών που έγιναν το Σάββατο 11 Αυγούστου. Τα ζευγάρια ήταν Κωλοφωτιές-Σκνίπες και Φλέτρες-Νταβάνια.




Μετά από δύο πολύ όμορφα παιχνίδια, προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής οι Σκνίπες που επικράτησαν με 6-1 των Κωλοφωτιών και οι Φλέτρες που νίκησαν με 13-8 τα Νταβάνια.
  
Την Κυριακή παρουσία και πάλι πολλών θεατών οι Φλέτρες, μετά από έναν δυνατό αγώνα νίκησαν τις Σκνίπες με 8-1 κατακτώντας έτσι δίκαια το τρόπαιο.
Ακολούθησε απονομή κυπέλλου και μεταλλίων στους νικητές και ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για τον επόμενο χρόνο.

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου το γήπεδο 5Χ5 γέμισε με νεαρούς και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμμετείχαν στο τουρνουά 5Χ5 Junior που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Τσούκας. Μετά από έναν πολύ όμορφο και ενδιαφέροντα αγώνα τα Βετούλια νίκησαν τα Ζλαπάκια με σκορ 18-8.


Στο τέλος της συνάντησης απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί από τη Νεολαία Τσούκας προβολή παιδικής ταινίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Ωστόσο ένα απρόοπτο και θλιβερό συνάμα γεγονός, ο θάνατος ενός συγχωριανού μας, οδήγησε, όπως ήταν φυσικό, στην ματαίωση της εν λόγω εκδήλωσης.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου το γήπεδο 5Χ5 πλημμύρισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα, καθώς διοργανώθηκαν από την Νεολαία Τσούκας, παιδικές δραστηριότητες και παιδικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Θωμαΐδου Αναστασίας. Οι μικροί φίλοι έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους αποχωρώντας ευχαριστημένοι και χαρούμενοι από την εκδήλωση.

Το Σάββατο η Τοπική Κοινότητα Τσούκας διοργάνωσε Αυγουστιάτικο Αντάμωμα στα Λιβάδια. Από νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της κοινότητας με αρκετούς εθελοντές ξεκίνησε τις προετοιμασίες, ώστε το βραδάκι να είναι όλα έτοιμα να υποδεχθούν τους καλεσμένους.
Και πράγματι, όσοι ανηφόρισαν το βράδυ ως τα Λιβάδια, βρήκαν μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση με μουσική, πλούσιους μεζέδες και πολύ κέφι και χορό, αφήνοντάς τους με τις καλύτερες των εντυπώσεων, ανανεώνοντας παράλληλα στο τέλος της βραδιάς το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.
O Πολιτιστικός Σύλλογος Τσούκας, προέβει σε ποικίλες δράσεις και πραγματοποίησε πολλές εκδηλώσεις, όπως την Κυριακή 26 Αυγούστου, διοργάνωσε, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, θεατρική βραδιά, με το Θεατρικό Εργαστήρι Μακρακώμης-Σπερχειάδας να δίνει μια μοναδική παράσταση με το έργο «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι» και να κερδίζει δικαίως στο τέλος το παρατεταμένο χειροκρότημα των πολλών θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση.

Λοιπές Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπως στη σχετική ανάρτηση: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012
  
Έτσι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων με την ευχή και τη διάθεση όλων, τον επόμενο χρόνο οι εν λόγω εκδηλώσεις να είναι περισσότερες και καλύτερες.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλου όσους διοργάνωσαν, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, οι οποίες κάλυψαν όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να χαρούν το χωριό και τις ομορφιές του.

                                                                                                 Λάμπρος Κ. Καλοπήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου