29 Σεπ 2013

Εκδρομή Τσουκιωτών στην Ακρόπολη.

Η 1η και ιστορική εκδρομή του Συλλόγου στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο της,
Από την επίσκεψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπ 13, με μεγάλη επιτυχία και δυναμική συμμετοχή, συγχωριανών μας αλλά και φίλων της Τσούκας, από τη Λαμία, το Λιτόσελο και το
Πλατύστομο.
Μπράβο Κυριακούλα και κυρίες λεβέντισες !!!


Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Φλώρου, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδρομής, βοηθούμενη από τον αντιπρόσωπο στο χωριό κ. Βασίλη Παπαγρηγορίου και άλλους συγχωριανούς μας. 

Μετά από ένα ωραίο ταξίδι οι εκδρομείς έφθασαν στη είσοδο της Ακρόπολης, όπου ενσωματώθηκαν με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, Σωτήρη και Θανάση Δημόπουλο. 
Αργότερα στην παρέα μας ενσωματώθηκαν και άλλοι συγχωριανοί που διαμένουν στην Αθήνα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Σύντομη ενημέρωση για την Aκρόπολη.


Στην είσοδο της ακρόπολης τους έγινε μικρή σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου με ενδιαφέρον άκουσαν τα ιστορικά στοιχεία για τα σπουδαιότερα και μεγαλοπρεπέστερα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπως ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, το Ερεχθείο, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, κλπ.
Η λεβεντιά σε όλο το μεγαλείο της..
Ναι όλοι οι Τσουκιώτες  μαζί από εκεί ψηλά,  ανάμεσα σε χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, θαύμασαν την υπέροχη θέα προς ολόκληρη την Αθήνα και φωτογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία και εμπρός από τα μνημεία, όπως φαίνεται και από τις εικόνες της ανάρτησης...

Από την Ακρόπολη η ομάδα μας κατηφόρισε μέσω του καλύτερου πεζόδρομο του κόσμου και έφθασε στις 13.00 στο θρυλικό Μοναστηράκι, όπου όλοι θαυμάσαμε τα παραδοσιακά καταστήματα και  πήραμε μια ανάσα απολαμβάνοντας το μεσημεριανό φαγητό μας στις γνωστές ταβέρνες του Μπαϊρακτάρη, του Θανάση, κλπ...
Φοβερή φώτο της Οικ. Κώστα Καρανίκα!!!

Το απόγευμα, διασχίζοντας την οδό Ερμού με τα γνωστά καταστήματα μόδας, κάναμε μια μικρή στάση στην Μητρόπολη Αθηνών και διαμέσου της Πλατείας Συντάγματος φθάσαμε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των "Τσολιάδων" και βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες...

Εδώ χωρίστηκαμε στα δύο.. οι ποιο "ζωηροί" κινήθηκαν με τα πόδια και οι υπόλοιποι με πολύ μεγάλη άνεση πήραμε  το Μετρό προς το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο μικρότερος της παρέας, Θανάσης Δανιήλ στο Μοναστηράκι..
Μετά από μια μικρή ενημέρωση για το τι επρόκειτο να δούμε,  άρχισε στις 17.00 η επίσκεψή μας στο Μουσείο, όπου θαυμάσαμε τα αυθεντικά αριστουργήματα του βράχου της Ακρόπολης και των ναών που βρισκόταν στη γύρω περιοχή. 
Πρόεδρε, σε "φάγανε" οι ψηλοί...
Περί τις 18.45, από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, άρχισε το πολύ ωραίο ταξίδι της επιστροφής με όλους του εκδρομείς ευχαριστημένους και πλήρεις εικόνων και παραστάσεων.  

Συγκινητική η παρουσία και συμμετοχή των ποιο ηλικιωμένων που αγόγγυστα ακολουθούσαν περπατώντας, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, σε όλη τη διαδρομή η οποία ξεπερνούσε τα 2 χιλιόμετρα !!! 



Όαση χαράς, η ικανοποίηση που διακρίναμε στα πρόσωπα των μικρών και νέων φίλων μας, οι οποίοι με πολύ κέφι και δίψα για μάθηση συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Η παρουσία του Προέδρου του χωριού κ. Ευαγγέλου Κ. Πολυμέρου - Κούδα και πολύ ικανοποιητικού αριθμού συγχωριανών μας, φανερώνει την αγάπη όλων μας για το Σύλλογο και την θέλησή μας για ταξίδια στο μέλλον. 

Ευχαριστούμε θερμά, τους εκδρομείς από το Λιτόσελο και το Πλατύστομο για την συμμετοχή τους, τον Πατέρα Κωνσταντίνο
Περιμένοντας το τρένο στο σταθμό του Μετρό.
Πολύμερο-Κούδα για την βοήθειά του στις συμμετοχές και την προσφορά του τσίπουρου που προσφέρθηκε κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το κ. Δερνίκα για την έκπτωση στα γλυκά που προσφέρθηκαν στους εκδρομείς και τον οδηγό του Λεωφορείου κ. Γεώργιο Σίμο για τη προσεκτική και ασφαλή οδήγησή του. 

Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Αθ. Καρανίκα για τις πράγματικά πολύ ωραίες φωτογραφίες..απολαύστε τις και μετά το κείμενο της ανάρτησης..
  
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού για την βοήθειά τους και τις διευκολύνσεις για την είσοδο μας στο χώρο της Ακρόπολης και ιδιαιτέρως την κ. Σταθάκη του Μουσείου της Ακρόπολης, η οποία διαρκώς παρακολουθούσε την εξέλιξη του αιτήματός μας και κανόνισε για την είσοδό μας στο Μουσείο από ειδική είσοδο χωρίς να περιμένουμε στη γραμμή..είσοδος επιπέδου VIP!!!
Στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ..

Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην αναφέρω και τα σχόλια της Οδοντάτρου, κ. Αγγελικής Κ. Μήτσου μετά την εκδρομή!!! 
Μόνο Τσουκιώτισες μέσα στον περίβολο
του Παρθενώνα!!
Όταν ένας Έλληνας ταξιδεύει στην Ελλάδα, το ταξίδι του έτσι μοιραία μετατρέπεται σε επίπονη αναζήτηση του χρέους. Πώς να γίνουμε κι εμείς άξιοι των προγόνων, πώς να τη συνεχίσουμε, χωρίς να την ντροπιάσουμε, την παράδοση της ράτσας μας? Μια αυστηρή ασίγαστη ευθύνη βαραίνει τους ώμους σου, βαραίνει τους ώμους όλων των ζωντανών Ελλήνων.Ακαταμάχητη μαγική δύναμη έχει το όνομα..όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα έχει το χρέος να συνεχίσει τον αιώνιο ελληνικό θρύλο.
Νίκος Καζαντζάκης (Αναφορά στον Γκρέκο )
Παραθέτω το παραπάνω απόσπασμα με αφορμή την χθεσινή επίσκεψή μου με τον σύλλογο του χωριού μου, της πανέμορφης Τσούκας, στη Ακρόπολη και στο νέο μουσείο..Τα συναισθήματα όταν αντικρίζεις τον Παρθενώνα

που λούζεται από το φως του ήλιου απερίγραπτα...τόση ομορφιά, τόσες μνήμες..."
  Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι της Τσούκας εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, σας ευχαριστώ θερμά για την δυναμική συμμετοχή σας στην ιστορική 1η μας εκδρομή σε ένα από τα  σπουδαιότερα και μεγαλοπρεπέστερα δημιουργήματα της Ανθρωπότητας, την Ακρόπολη. 
  Η παρουσία, μας ενθαρρύνει και αποτελεί την εγγύηση για την διοργάνωση μελλοντικών εκδρομών και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Με εκτίμηση,
για τα μέλη του ΔΣ

Ματθαίος Γρ. Σκούρας 
   Πρόεδρος

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε Περισσότερες Φωτογραφίες,  και τα σχόλια από και για την εκδρομή στην Ακρόπολη
 και το Νέο Μουσείο της.






















































































Τι είδαμε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη!!!















Ενημέρωση πρίν την είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης. 


















6 σχόλια:

  1. Ντίνος Νέλλας2 Οκτ 2013, 8:16:00 π.μ.

    Θερμά συγχαρητήρια σ' αυτούς που το σκέφτηκαν, σ'αυτούς που το οργάνωσαν, σ'αυτούς που συμμετείχαν, σ'αυτούς που το εκτέλεσαν, σ' αυτούς που φρόντισαν για τις φωτογραφίες και για τα κείμενα, σ' αυτούς που το ανάρτησαν στο διαδύκτιο και είχα εγώ την ευκαιρία να το απολαύσω. Η ικανοποίηση που βλέπει κανείς στα πρόσωπα των εικονιζομένων στις φωτογραφίες είναι αψευδής μαρτυρία της επιτυχίας της εκδρομής.
    Εύχομαι και σε νέες πρωτοβουλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντίνος Νέλλας2 Οκτ 2013, 9:19:00 π.μ.

    Θερμά συγχαρητήρια σ'αυτούς που το σκέφτηκαν, σ'αυτούς που το οργάνωσαν, σ'αυτούς που συμμετείχαν, σ'αυτούς που επιμελήθηκαν την υλοποίησή του, σ'αυτούς που φρόντισαν για τις ωραιότατες φωτογραφίες και τα μεστά κείμενα, σ'αυτούς που το έβαλαν στο διαδύκτιο και δώσανε σε μένα και σε τόσους άλλους την εικαιρίαα να το απολαύσουμε.
    Νομίζω ότι η επιτυχία της εκδρομής είναι ολοφάνερη στα πρόσωπα των εικονιζομένων στις φωτογραφίες. Και πάλι μπάβο.Εύχομαι νέες ιδέες και νέες επιτυχημένες εξορμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο καιτο ΔΣ του συλλόγου για την άκρως επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα εκδρομή που προσφέρατε στους συμπατριώτες μας. Όπως έχω ενημερώσει, βρισκόμουν στο Ναύπλιο και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω αλλά χάρηκα σαν να ήμουν κοντά σας. Ελπίζω σε κάποια προσεχή εκδήλωση. Καλή συνέχεια.
    Μαίρη Παναγιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I read this more than once because it feels like I was part of that excursion. Having visited the same areas recently, it gives me pleasure to enjoy the beautiful pictures posted. Even though I don't know the people, I visualize them being from my village and I can see their happiness and thankfulness in their faces. My sincere thanks to all who made this trip possible.
    Irene Bantsolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Ειρήνη, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και τις πολύ ωραίες διαπιστώσεις - επισημάνσεις σας, και τις παραθέτω παρακάτω στα Ελληνικά για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά.

      "Διάβασα την ανάρτηση περισσότερο από μία φορά, επειδή αισθάνθηκα σαν να ήμουν μέρος αυτής της εκδρομής.
      Έχοντας επισκεφθεί τα ίδια μέρη πρόσφατα, μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να απολαμβάνω τις όμορφες εικόνες που δημοσιεύτηκαν. Ακόμα κι αν δεν ξέρω τους ανθρώπους, τους θεωρώ σαν να είναι από το χωριό μου και μπορώ να δω την ευτυχία και ευγνωμοσύνη τους στα πρόσωπά τους.
      Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αυτό το ταξίδι.."

      Με εκτίμηση,
      για τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου
      Ματθαίος Γρ. Σκούρας

      Διαγραφή