30 Απρ 2016

Ανέγερση Ιερού Ναού, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, έχει τοποθετηθεί η "μακέτα" του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που θα κατασκευασθεί στην είσοδο του χωριού, περιοχή Σταυρός, όπου ο Άγιος σύμφωνα με μαρτυρίες των προγόνων μας, κήρυξε το λόγο του Θεού, λίγο πριν τη δολοφονία του (1779), λέγοντας στους προγόνους μας, 

" Όποια αμαρτία και αν έχετε την παίρνω επάνω μου, αρκεί να μιλάτε την Ελληνική Γλώσσα και να στέλνετε τα παιδιά σας στο Σχολείο".

Ο Σύλλογος υποστηρίζει σταθερά
την πρωτοβουλία για την ανέγερση του Ιερού Ναού εις μνήμην του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και παρακαλεί όλα τα τα μέλη του και τους φίλους της Τσούκας για την αμέριστη ΣΥΝΔΡΟΜΗ τους και την υποστήριξη του εγχειρήματος..

Κατά τις εργασίες αντικατάστσης κατεστραμένης εικόνας του Αγίου Γεωργίου αποκαλύφθηκε, ότι κάτω από την παλαιά υπήρχε αυθεντική αγιογραφία του Αγίου (1881) κάτω από πέτρινη αψίδα, η οποία δυστυχώς ήταν κατεστραμένη. 
Προσωρινά τοποθετήθηκε απλή εικόνα του Αγίου μέχρι κατασκευής νέας με την τεχνοτροπία του κ. Γεωργίου Ε. Καρανίκα, λόγω μη δυνατότητας αποκατάστασης της υπάρχουσας, σύμφωνα με την εκτίμηση του συντηρητού εικόνων κ. Ιωαννη Ε. Καλοπήτα. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου