23 Ιουν 2014

Λαογραφικό Μουσείο - Χώρος Συνάντησης και Δημιουργίας Γυναικών Τσούκας.

Μετά από την ευγενική παραχώρηση του χώρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας στην πλατεία του χωριού μας, οι Γυναίκες του χωριού μας, με την βοήθεια και των  ανδρών, του Δήμου και με προσφορές διαφόρων συγχωριανών μας, ολοκλήρωσαν την συντήρηση και διαμόρφωση του χώρου με πολύ μεράκι και γούστο και ιδού τα αποτελέσματα, εμφανή στις παρακάτω φωτογραφίες...
Ο χώρος πλέον είναι διαθέσιμος για την διαρκή έκθεσης παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης καθώς επίσης και για την πραγματοποίηση κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. 
Καιρός πλέον για όλες τις Τσουκιώτισες και τις φίλες τους να συνευρεθούν σε ένα μη "ανδροκρατούμενο" χώρο!!!
Ελπίζουμε ότι μπορούμε να στηριχθούμε στην βοήθεια και την συμμετοχή όλων των γυναικών του χωριού μας και στην υποστήριξη όλων των συγχωριανών μας για την βελτίωση και συμπλήρωση του χώρου με λειτουργικά μέσα, παραδοσιακά αντικείμενα και φωτογραφίες. 















2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σ΄ όσους συνέβαλαν…. ευελπιστούμε και στην καλή θέληση της τοπικής κοινότητας για φωταγώγηση του κτηρίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από κυρία Μαίρη Παναγιώτου
    Είδα με προσοχή τις φωτογραφίες του λαογραφικού μουσείου Τσούκας και χάρηκα ιδιαίτερα. Θερμά συγχαρητήρια στις κυρίες και σε όσους πρόσφεραν ή ασχολήθηκαν με την περαίωση αυτού του έργου. Είναι ένα πολύτιμο στολίδι για το χωριό και μια όαση δημιουργίας για όλες τις γυναίκες. Προτίθεμαι να χαρίσω κάτι απ' τα υπάρχοντα της μάνας μου Γεωργίας Παπαδημητρίου, μερικά εκ των οποίων κρατώ εγώ ως κόρη της μετά τον θάνατό της. Παρακαλώ να μου τηλεφωνήσουν για να καταλάβω κι εγώ τι πράγματα δέχονται. Καλή επιτυχία. Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή