7 Σεπ 2015

Αυγουστιάτικες Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Τσούκας.

Εκδήλωση στη Μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (23-8-15).


 Η προγραμματισμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εικόνισμα του Αγίου στην είσοδο του χωριού μας στην περιοχή του Σταυρού, παρουσία πλήθους πιστών.
 Η εκδήλωση άρχισε με δέηση από το σημείο «Σταυρός», όπου κατά την παράδοση ο Άγιος κήρυξε τον λόγο του Θεού στους κατοίκους της Τσούκας, παρουσία πολλών ευλαβών χριστιανών της περιοχής, της Βουλευτού Φθιώτιδος κας Ελένης Μακρή, του προέδρου του Συλλόγου της Νεολαίας, κ. Καραλή Γεωργίου, του προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Τσουκιωτών, κ. Ματθαίου Σκούρα και των μελών των ΔΣ των Συλλόγων. Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού, όπου στο προαύλιο πραγματοποιήθηκε ομιλία, από τον συνταξιούχο Δάσκαλο κ. Κανέλλο Βασίλειο, σχετική με τη ζωή του Αγίου, τα σωτηριώδη
μηνύματά του και την διέλευσή του από την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδος. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανέλλο για την περιεκτική και γεμάτη δύναμη ομιλία του.   Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από το Χορευτικό του Συλλόγου και  παράθεση μικρής δεξίωσης προς όλους τους παρευρισκόμενους. Εμφανέστατη η πρόοδος του χορευτικού χάριν των προσπαθειών της καθηγήτριας κ. Μάνθας Νιώρα και των μελών του. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ευχόμαστε το τρέχον έτους να αυξηθεί σημαντικά   συμμετοχή και άλλων συγχωριανών μας.


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση και ενέργειες του κ. Γεωργίου Ε. Καρανίκα, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου, ο οποίος κατασκεύασε και τοποθέτησε την εικόνα του Αγίου Κοσμά στο εικόνισμα και με άλλα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου το ανακαίνισαν το 2012. 
Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (29-8-15).  Με την συμμετοχή πολλών πιστών,  πραγματοποιήθηκε και φέτος εκκλησιασμός και Αρτοκλασία στον Άγιο Ιωάννη και συνεχίσθηκε η παράδοση παράθεσης άρτου και λουκουμιού από τον Σύλλογο. 

  Αντάμωμα Απανταχού Τσουκιωτών


  Μετά τον Εκκλησιασμό, πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πλέον Αντάμωμα στο Πνευματικό - Πολιτιστικό  Κέντρο, όπου η πλειοψηφία των συγχωριανών μας αλλά και πολλοί επισκέπτες, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και απόλαυσαν ένα παραδοσιακό πιάτο με τοπικό τσίπουρο, κρασί και αναψυκτικά.    Στις εκδηλώσεις, εκτός των άλλων, παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης κ. Καραγκούνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βιτωλιωτών, κ Στεφανής Παναγιώτης,οι Στρατηγοί  ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας, κκ. Λιασκώνης Γεώργιος, Σκούρας Ευθύμιος και Στεφανής Κων/νος, και αρκετοί κάτοικοι του αδελφού χωριού Βίτωλης..


   Για την εθελοντική προσφορά για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω (συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον):


   - Τον κ. Γεώργιο Ι. Καλοπήτα και τους εκπροσώπους του Συλλόγου, Δέσποινα Η. Παπαγρηγορίου και κ. Παναγιώτη Γ. Χαλή,  οι οποίοι πρωτοστάτησαν, στην προετοιμασία του χώρου, στην προετοιμασία των τραπεζιών, την παράθεση των εδεσμάτων και την αποκατάσταση του χώρου μετά την εκδήλωση. 

  -  Τις κυρίες, Μαγδαληνή Καλοπήτα, Δέσποινα Η. Παπαγρηγορίου,  Κατερίνα Συζ. Αργ. Φλώρου,  Βάσω Αργύρη, αδερφές Αγγελική και Κωσταντίνα Κωνσταντέλλου, Λένα Ζαφείρη, Εξαρχοπούλου Μαρία σύζυγο Ηλία Χαμχούγια και  Παπαζαχοπούλου - Σκούρα Φωτεινή,  για την προετοιμασία των φαγητών, των πιατελών, το πλύσιμο των σκευών και την πλήρη αποκατάσταση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.   
  
 -  Την κ. Γεωργία Ν. Τσάρα για την γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης.

   -  Την κ. Λένα Ζαφείρη, τους κκ Πάνο Γ. Παπαντωνίου, Μπιχλιούλη Θ. Απόστολο  και Χαμχούγια Ηλ. Λάμπρο για την προετοιμασία των τραπεζιών και το σερβίρισμα.  


   Το ζεύγος Σκαφίδα  Αθανασίου (γιού της Ελένης (Νίτσας) Λάμπρου) και Χριστίνας Μαυρίδου για την Παρασκευή και προσφορά ενός ταψιού γλυκού. 

   -  Την κ. Μαγδαληνή Καλοπήτα για την προσφορά και παρασκευή των πατατών. 

   - Την Πρεσβυτέρα κ. Ελένη Μέρρα για την παρασκευή ενός ταψιού πατάτες.  


   -  Την κ.  Κωνσταντίνα Μπακατσούλα, σύζυγο Νικολάου Τσάρα και την κ. Διονυσία, σύζυγο Ιωάννη Δανιήλ    για την διάθεση και παρασκευή δύο ταψιών γίγαντες.

   -  Την κ. Σταυρούλα Μπέλλη για την διάθεση των ντοματών για την παρασκευή της σαλάτας.
   - Τις κκ Φλώρου Νίτσα, Σκούρα Σταυρούλα και Κατερίνα Φλώρου για την χρηματική ενίσχυση του Συλλόγου για την αγορά των πιτών.

   - Την κ Μίχου Παρασκευή του εργαστηρίου παρασκευής παραδοσιακών πιτών, ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ, για την προσφορά μιας πίτας. 


   - Την κ. Ρένα και Γεώργιο Πολύμερο για την προσφορά του ψωμιού. 


   - Τον κ. Γεώργιο Καρανίκα για την προσφορά ποσότητας κρασιού και τσίπουρου.


   - Τον κ. Ευάγγελο Οικονόμου για την διάθεση των λουκουμιών, που προσφέρθηκαν μετά τον εκκλησιασμό στον Άγιο Ιωάννη.  


   - Την κ. Παγγού Άννα, σύζυγο Ηλία Παγγού, που προσέφερε τα "ντοματίνια" για το "ντεκόρ" και όχι μόνο των σαλατών.


  - Τον κ. Καρανίκα Αθ. Κώστα και τον κ. Δανιήλ Αθ. Βασίλειο για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες που τράβηξαν στις εκδηλώσεις.. 


  Ρομαντική Βραδιά στο Χώρο του Πνευματικού Κέντρου

  Αρκετές οικογένειες συγχωριανών μας απήλαυσαν μια ρομαντική βραδιά, πίνοντας, σιγοτραγουδώντας, χορεύοντας και παρατηρώντας τ' Άστρα και το Φεγγάρι στον περιβάλλοντα χώρο του Πνευματικού Κέντρου.   

Συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος Τσούκας στο Χορευτικό Αντάμωμα Βίτωλης - Λευκάδας. 
  Μέσα σε δύο όμορφες χορευτικές βραδιές, η παράδοση συνάντησε το παρόν και ταξιδεύει για το μέλλον!! Το χορευτικό του Συλλόγου μας και τα χορευτικά των συλλόγων, Μακρακώμης, Λευκάδας και των Απανταχού Βιτωλιωτών της Ζωοδόχου Πηγής, μάγεψαν τον κόσμο χορεύοντας τραγούδια από κάθε άκρη της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας. Συγχαρητήρια σε όλους!!

Περισσότερες Φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου